E-ljudböcker


Du kan lyssna i din dator, mobiltelefon eller surfplatta


Hur lånar jag en ljudbok?

1. Logga in i Skolbibliotek Malmö.

2. Sök upp den ljudbok du vill låna. Tips: Filtrera din sökning till medietypen "Digital media" och resurstypen "Ljudbok" för att endast visa digitala ljudböcker i sökresultatet.


3. Klicka på bokens titel

4. Klicka på "Lyssna"

5. Svara Ja eller Nej på frågan om du vill låna boken. 

Hur lyssnar jag på en ljudbok?

Om du använder en dator kan du lyssna på ljudböcker direkt i webbläsaren. Vill du lyssna på din telefon eller surfplatta kan du använda appen Biblio

När du lånat ljudboken öppnas den i ett spelarfönster i webbläsaren. Börja lyssna genom att klicka på Play-ikonen. 

Du behöver inte lyssna igenom hela ljudboken på en gång. Du kan hitta alla e-böcker och digitala ljudböcker som du har lånat de senaste 28 dagarna i Min sida, under rubriken "Mina Elib lån". Klicka på den bok du vill fortsätta att lyssna på. Spelaren kommer ihåg hur långt du kom senast och fortsätter från den tidpunkten i boken.


E-böcker

Du kan även låna e-böcker. Låna till din dator eller läs direkt i webbläsaren.

Läs mer hur du lånar e-böcker 


Biblio

Du kan även använda appen Biblio för e-böcker och digitala ljudböcker. Fördelarna med Biblio är bland annat att appen kommer ihåg dig (så att du slipper logga in varje gång) och att du kan ladda ner dina böcker (så att det går att läsa och lyssna även när du saknar internetuppkoppling). Appen är gratis och finns för både iOS (iPhone/iPad) och Android. Den har tyvärr inte stöd för Chromecast.

Läs mer hur du använder Biblio